Kunstprat i Biblioteket : Vilhelm Krag

Om arrangementet

Tidligere fylkesmann og cand.jur Ann-Kristin Olsen kommer til Flekkefjord for å fortelle om Vilhelm Krag og malerkunsten.

 

Det er mange grunner til å minnes Vilhelm Krag når det i år er 150 år siden han ble født. Han ga landsdelen vår navn og var en svært produktiv dikter. Mindre kjent er det at han også var kunstkjenner. Han var den aller første som skrev offentlig om Gustav Vigeland. Han var også svært tidlig ute med å omtale Edvard Munch. I stor grad var han med på å gi flere Sørlands-malere den plassen de fortjener i kunsthistorien. Kristiansand hadde neppe hatt Gustav Vigelands flotte statue av Henrik Wergeland uten Vilhelm Krags innsats.

 

Vilhelm Krag-selskapet markerer i høst at det er 150 år siden Vilhelm Krag ble født i Kristiansand. I tillegg til å skrive 43 bøker, var han en utrettelig forkjemper for Sørlandets sak og satte også navn på landsdelen vår. Han er for god til å bli glemt! Medlemmer av Vilhelm Krag-selskapet tilbyr bibliotekene i Agder foredrag/kåserier om forskjellige sider ved Vilhelm Krags liv og virke. Vi har takket ja til dette foredraget for på den måten hedre dikteren i jubileumsåret. Gratis – Vær velkommen!

 

Arrangør: Flekkefjord kunstforening sammen med Flekkefjord bibliotek