Musikk

Gitar

Gitar er et av kulturskolens mest populære instrument og skolen har mange elever. Du vil få undervisning i mange sjangre innen gitarmusikken fra klassisk gitar til pop og rock.

Instrument kan leies av kulturskolen (250,- per semester).

Lærer: Petter Hallaråker (permisjon skoleåret 2021/22)

 

Trommer

Kulturskolen tilbyr grunnleggende undervisning i slagverk.

Lærer: Petter Hallaråker (permisjon skoleåret 2021/22)

 

Fiolin

Fiolin (og bratsj) er et instrument som egner seg både til solospill og i grupper. Strykeinstrument er spesielt egnet til samspill, og alle strykeelever ved Flekkefjord kulturskole skal delta i samspill og orkester. Våre elever har mulighet til å delta i Lister strykergruppe og på Stryk på Sørlandet-samling to ganger i året. Instrumentet finnes i flere størrelser og kan leies av kulturskolen (250,- per semester).

Lærer: Constantin (Bill) Bidileac

 

Piano og keyboard

Piano og keyboard er allsidige instrument. Elevene blir kjent med mange forskjellige typer musikk og ulike stilarter, både klassisk og rytmisk. Elevene kan få utvikle sitt interessefelt også innen arrangering og komponering. Som piano- eller keyboardelev i kulturskolen vil du få tilbud om å spille på en rekke konserter og bli med på flere kjekke prosjekt i løpet av skoleåret. Det er en forutsetning at alle som får piano-/keyboardundervisning i kulturskolen har et egnet instrument til å øve på hjemme.

Lærere: Mona Gustavsen Hassan og Constantin (Bill) Bidileac

 

Musikk Grunnopplæring

Musikk grunnopplæring er en helhetlig tilnærming til musikk. Konseptet baserer seg på gruppeundervisning for 1.klassinger, og er en innføring i musikk. Vi legger vekt på bred tilgang til musikkens elementer, barnas personlige evner og ferdigheter, og gleden ved å uttrykke seg musikalsk.

Elevene får kjennskap til, og omgang med, de musikalske elementer og uttrykksformer samt utvikler musikalske forestillingsevner.  Vi bruker forskjellige typer rytme- og klanginstrumenter (utvidet Orff instrumentarium) til dette.  Dessuten er musikk og bevegelse, sang og bruk av stemmen, improvisasjon og lytting til musikk en viktig del. Gruppene omfatter maks ti barn.

Lærer: Mona Gustavsen Hassan

 

Karusell

Karusell er et opplegg for elever i 2.klasse der elevene blir kjent med ulike instrument (fiolin, piano, keyboard, blåseinstrument og gitar) og får spille dem. Elevene er inndelt i grupper på tre eller fire, og spiller i sju uker før de bytter instrument og lærer. Som avslutning blir det minikonserter der foreldre/foresatte er invitert og har samtalemulighet. Med unntak av keyboard får elevene låne instrument med seg hjem.

Lærere: Petter Hallaråker, Julie Ibsgaard Munksgaard, Mona Gustavsen Hassan, Constantin (Bill) Bidileac

Teknikkverkstedet

Et kortkurs over 12 ganger der elevene lærer om hva som skal til for å være lyd- eller lystekniker.
Fra 7.trinn og oppover.

Lærer: Magne Østby