Ida Jenshus

23. august slipper Ida Jenshus sitt nye album “From This Day On”, og legger ut på full norgesturné med 28 konsertdatoer høsten 2019. Med sitt nye album presenterer Ida en ny musikalsk retning, og de tre singlene som er sluppet så langt bærer bud om stor popmusikk. Ida er mer utadvendt og direkte enn tidligere, og har skapt et eksepsjonelt vakkert album med referanser til alt fra Abba til Fleetwood Mac. Ida Jenshus er en ettertraktet liveartist med over 500 konserter i ryggen, og er en kredibel og folkekjær musiker som alltid leverer magiske konsertopplevelser. Som eneste soloartist har Ida Jenshus vunnet 3x Spellemannpris for sine 3 første album, og nå er hun endelig tilbake med nytt materiale.

Ida Jenshus dukket for alvor opp i den norske musikkbransjen for ti år siden. Allerede fra starten var det tydelig at hun hadde et usedvanlig godt grep om americana-musikken hun tok mål av seg til å være en del av – da knapt fylt tjue år. I løpet av de neste fem årene lagde Ida Jenshus tre album, «Color Of The Sun» (2008), «No Guarantees» (2010) og «Someone To Love» (2012). De satte standarden på den norske americana-scenen, og ble behørig premiert med tre Spellemannpriser.

I 2014 overrasket hun alle med å stake ut en vesentlig annen, og mer utforskende, musikalsk kurs med EPen «Let It Go». En reise til americana-musikkens ytterpunkter ble utvidet og tydeliggjort på albumet «Staring Over Again» (2015), der sangene strakk seg opp mot seks, sju, åtte og ni minutter. ?

I 2017 ga Ida Jenshus ut albumet 'Two Worlds', og 22. mars i år viste hun en ny side ved seg selv, da hun ga ut låta "That Morning". Dette er den tredje singelen hun gir ut fra det kommende albumet.

«How could I give my heart away. Why am I longing for the words you’ll never say?» Slik åpner Ida Jenshus sin nye singel.

– Det er en bittersøt låt, selv om melodien er positiv. Det handler om det øyeblikket der man treffer noen og alt stemmer, samtidig som man vet at det ikke kommer til å bli noe av, men at det også er det som gjør det spennende.

Alt Jenshus skriver er personlig og ofte selvbiografisk, men for henne er det også viktig at publikum skal føle at det er en låt for dem, til tross for at det er hun som skriver dem.

Billetter til Ida Jenshus

  1. Fre 18. okt kl 19:00 300 kr   Storsal Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_