Jie Zhang, piano // klassisk Flekkefjord

Jie ZHANG (Norsk-Kinesisk) anses for å være en av de mest lovende solo pianister i Norge i dag. Hun har vist sine mange sider i konserter fra Kina i øst til New York i vest, fra Svalbard i nord til Spania og Italia i sør.

Hun har spilt med alle de viktigste symfoniorkestrene i Norge. Hun har vært solist ved Peer Gynt festivalen med Peer Gynt Kammerorkester for et publikum på 3000 (utendørskonsert), med Filharmonien i Bergen, med Kristiansand Symfoniorkester, med Norsk Rikskringkastings Symfoniorkester, med Trondheim Symfoniorkester og med Oslo Symfoniorkester i Oslo Konserthus på nasjonaldagfeiringen. To ganger har hun vært invitert til og spilt med Donetsk Operaorkester for daværende presidentfrue Ludmila Alexandrova Yanukovych ved den internasjonale festivalen World Ballet Stars gallakonsert i Ukraina.

Hun har opptrådt i viktige byer over hele Norge, i Kina og i Russland. Jie er også en dedikert utøver av kammermusikk og spiller jevnlig med musikere som fagottist Dag Jensen, sangerinne Mari Eriksmoen, fiolinistene Elbjørg Hemsing, Catharina Chen, bratsjist Ellen Nisbeth og andre over hele Europa og Skandinavia. Med Det Norske Kammerorkester har hun turnert i Spania, Tyskland og Danmark, og to ganger har hun turnert i Kina med norske cellister. Hun har deltatt i mange festivaler som 1st International Festival of Arts “Zvezdniy” i Shelkove, Moskva, i Oslo Kammermusikkfestival,Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival, Festspillene i Bergen og Piano International Festival i Moskva.

I 2013 var hun med og startet en trio kalt AlbaNord som består av klarinett, cello og piano. Høsten 2013 prøvespilte trioen i Wien og ble akseptert som den første kammermusikkgruppe med en blåser ved det prestisjefylte European Chamber Music Academy (ECMA). Siden da har trioen hennes deltatt i sesjoner/samlinger i Østerrike, Frankrike, Litauen og England. De har også turnert i Norge, Polen og Tjekkia. I 2015 har trioen fått æren av å spille/opptre/delta i programmet Showcase i Wigmore Hall i London og kommer også til å gi konserter rundt i Europa og USA.

Jie ZHANG er født i Shandong provinsen i Kina. Hun begynte å spille piano da hun var fem år gammel. Senere flyttet hun til Shanghai og studerte under professor CHEN Qing Feng. Hun gikk ut fra den videregående musikkskolen tilknyttet Shanghai Musikkonservatorium i 2003 med usedvanlig gode resultater.
Kort tid etter det flyttet hun til Norge der hun ble opptatt ved Norges musikkhøgskole og begynte å studere under professor Haavard Gimse. I 2006 – 2007 var hun utvekslingsstudent ved Hochschule für Musik und Theater i Hamburg under professor Marian Migdal. Tilbake i Oslo fortsatte hun sine studier, nå først og fremst under den verdenskjente pianisten, professor Leif Ove Andsnes som hans eneste student. Hun fullførte sin høyere grad som solist i 2011. Siden da har Jie også arbeidet deltid som akkompagnatør ved Norges musikkhøgskole.
Fra meget ung alder har hun vunnet en rekke prestisjefylte priser, nasjonale så vel som internasjonale: For eksempel, Asian Music Festival “TOYAMA Cup” 2001 i Hong Kong og Grieg International Piano Competition i Oslo. I 2010 vant hun, som den første utlending, Prinsesse Astrids musikkpris og ble deretter invitert til Slottet til en audiens med Prinsessen. Hun fikk Eva Knardahls talentpris in 2007, og to ganger har hun mottatt stipend fra ConocoPhillips. Sammen med sin kammermusikkvartett vant hun 1ste pris i Den Norske Kammermusikkonkurranse i 2009 og 2011. I 2019 har Statens Kunstnerstipend gitt henne Arbeidsstipend for yngre nyetablerte kunstnere i to år for anerkjennelse som en av Norges mest lovende solister.

Billetter til Jie Zhang, piano // klassisk Flekkefjord

  1. Tir 3. nov kl 19:00 300 kr   Storsal Klassisk Flekkefjord Spirapartner Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_